Život pored vode – savršen život

Ima nečeg magičnog u pogledu na plavetnilo vode i tihi šum reke.

Pored mira i spokoja koje život kraj vode donosi, tu su i zdravstvene prednosti.

Ovo je 5 najvažnijih.

1. Svež vazduh

Kad god otvorite prozore, osetićete svežinu koju voda donosi. Zamislite koliko opušta kada prvu jutarnju kafu ili čaj ispijate sa pogledom na Dunav.

2. Zvukovi

Umirujući šum vode će vas opustiti i vratiti vam energiju. A kada živite uz vodu, tako će biti svakog dana.

3. Imunitet

Ne samo da ćete biti opušteniji, već će i vaš imuni sistem ojačati. Jer čim vas okružuje manje stresa, imunitet postaje snažniji. 

4. Plave misli

Naučnici su utvrdili da život pore vode donosi „plave misli“ (engl. Blue Mind). To zapravo znači da vremenom život pored vode dovodi do trenutnog opuštanja čim se približite vodi.

5. Bolji san

Kada živite pored vode, počećete da bolje spavate. Trebaće vam manje vremena da zaspite, a san će biti mnogo čvršći. 

Šta čekate? Učinite nešto dobro za svoju porodicu i svoje zdravlje – živite pored vode. Mnogo više vremena ćete provoditi napolju, pa će sunčeva svetlost uticati i na viši nivo vitamina D u organizmu. 

Svaki od ovih razloga će svakako pozitivno uticati na vas, ali zajedno će učiniti da duže i lepše živite. Jer nema ispunjenijeg življenja od onog koje je u skladu sa prirodom.

Sve ovo će unaprediti kvalitet vašeg života, a jedino što ste promenili je to što ste Dunavsku trilogiju izabrali za svoj dom do kraja života. Uz sve ostale pogodnosti koje Dunavska trilogija pruža, ne propustite svoje parče raja – uz Dunav.