Život pored vode

Dunavska trilogija ima savršenu lokaciju: na uzvišenju, uz Dunav, okružena zelenilom. Ovde zaista možete da svakoga dana živite kao da ste na odmoru. Zašto ne biste tako opremili i svoj dom?

Obalski stil je svima omiljen jer asocira na trenutke kada ste bili srećni i opušteni. Ako se osmehnete pri samoj pomisli na odmor pored vode, ovo je pravi stil za vas i vaš dom. Šta sve čini obalski stil?

Nije sve u sidrima, školjkama, pesku u teglama i plavo-belim prugama. Obalski stil treba da stvori atmosferu plaže. Prirodno svetlo, ublažene boje, prozračnost i pročišćenost – to je osnova obalskog stila. Treba da prirodno okruženje prenesete među zidove, ali da osećaj ostane isti.

Pri izboru boja, birajte zemljane tonove ili izbeljene boje koje volite – kao da su dugo stajale na suncu. Unesite sve nijanse plave i blještavo belu, sve kroz prirodne materijale. Juta, lan, nameštaj od ratana... sve je dopušteno.

Ipak, ključno je osvetljenje. Prostor treba da bude oslobođen suvišnih detalja da bi prirodno svetlo doprlo do svih uglova. Čak se i zavese ne preporučuju jer je ideja ostvariti potpuno jedinstvo između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora.

Nameštaj treba da bude pre svega udoban, onaj u koji možete da uronite nakon dana provedenog na suncu. Odlučite se za prirodne, jake tkanine, one koje svojim tkanjem unose teksturu u prostor. Drveni elementi – i podovi i komadi nameštaja – treba da budu u svojoj prirodnoj, čak izbledeloj boji. 

Unesite detalje od terakote, kamena i metala i dobićete savršeno primorsko okruženje i odmor koji traje zauvek. A dom upravo to treba da bude. Zato smo sve stanove u Dunavskoj trilogiji tako i zamislili: kao prazno platno koje će biti inspiracija za sve vaše stilske želje i zamisli u opremanju enterijera.

Pozovite nas i zakažite svoju posetu. Dunavska trilogija će vas oduševiti. Čekamo vas!