5 top trendova u dizajnu enterijera

Ove sezone, sve je u bojama jeseni.

Udobni materijali, toplina, zemljani tonovi, vintidž komadi i izdeljen prostor – to su odlike vrhunskog stila ove jeseni. Dizajneri se slažu: pandemija je izmenila naše enterijere jer kada mnogo više vremena provodite u svom domu, svakodnevne mudre izmene su ono što je formiralo sadašnje trendove.

Toplo, zemljano, neutralno

Pre nešto više od godinu dana, dizajneri su bledu terakota boju proglasili za vodeću u nastupajućoj sezoni. Ove jeseni, dobili smo čitavu paletu sličnih tonova koji su se sa zidova i detalja, preneli na nameštaj, prekrivače, tapete...

Lični pečat

Bez obzira na vrhunski izbor nameštaja, kuća postaje dom tek kada unesete svoj pečat. Pored ličnih detalja i uspomena, iskoristite i neki nasleđeni komad nameštaja (restauriran ili ne), ili se okrenite nekoj od vintidž prodavnica i odaberite nešto što će vam svaki put izmamiti osmeh na lice.

Meki materijali i prirodne teksture

U svom domu pre svega želite da budete opušteni. Zato su mekše tkanine ključne. To, naravno, ne znači da treba da zaboravite na stil. Kombinacijom različitih tekstura prostor će dobiti dubinu. Kada je paleta neutralna, lako je menjate i nadograđujete detaljima: jastuci, draperije, prostirke, pokrivači, abažuri...

Slojevitost

Ovo se posebno odnosi na spavaću sobu. Iako je ovde uvek prva asocijacija bila udobnost, ove sezone slobodno podignite lestvicu. Zavese, draperije, jastuci različite veličine, mnoštvo prekrivača, omiljeno ćebe, tepih visokog flora... Čim stupite u spavaću sobu, treba da se opustite.

Mešanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora

Svi smo shvatili važnost boravka napolju, ali kako su dani sve kraći, zašto ne stvorite ugodan kutak za sedenje unutar svog doma? To ne moraju da budu samo biljke, nekada su dovoljni i prirodni materijali. Drvo, ratan, vuna, juta... uneće dašak prirode u svaki prostor, a vi ćete uživati.

Ukratko, ove jeseni sve treba da bude prirodno, meko i udobno. Baš kao Dunavska trilogija – ušuškana iza drvoreda lipa, uz sam Dunav, sa veličanstvenim pogledom na ceo Beograd. Pozovite nas i zakažite svoju turu!