Kako modernizovati klasiku?

Učinite svoj dom predivnim – za sva vremena.

Trendove je nemoguće izbeći. Privlačni su i često je vrlo lako uklopiti ih u postojeći dizajn, pa i lični ukus. Međutim, trend uvek znači i da će proći. Naravno da svoj dom nećete redizajnirati na svakih nekoliko godina. Zato je mudrije klasične elemente podići na nov nivo. Šta kažu eksperti za dizajn enterijera?

Osnova

Ne možete da pogrešite ako vam prva asocijacija na komad nameštaja koji vidite bude – kvalitetno. Vanvremenski komadi nisu jarkih i napadnih boja; izaberite bilo koju nijansu bež, braon, sive, srebrne. Ili večitu klasiku: crno i belo.

Ovakav nameštaj je neopterećen detaljima: linije su jasne, ali lake. Nema gravura, mnogo zavijutaka i krivina. Zato neka vaši osnovni komadi budu oni sa kojima će se sve ostalo lako i prirodno uklapati. Tako stvarate klasiku.

Male promene

Sada na red dolaze ukrasi. Ključno je da ne preterate. Neka vaza bude sa jednim cvetom, šare na jastucima geometrijske, umetnička dela većih dimenzija, a prozori bez zavesa – ali su draperije uvek dobrodošle.

Slobodno unesite boju kroz akcentovane zidove ili kasetiran plafon. Detaljima stvarajte kontrast. Jer tako unosite modernu.

Podovi

Potrudite se da budu diskretni i svetlijih tonova. Teksturu ćete uneti tepisima. Eksperimentišite oblicima i tkanjem, jer time prirodno nadograđujete već dobro osmišljen prostor.

Na kraju, uvek možete da uključite i trendove. Kada imate dobru, neprolaznu osnovu, lako je uključiti i trend – jer ćete ga kasnije lako i promeniti. Prekrivač, tabure, lampa – sve to pokazuje da ne bežite od savremenog i umete da prostor upotpunite sopstvenim stilom.

Tako ćete i vi i vaši posetioci iznova uživati u vašem domu – svakog dana.

Ako još uvek tražite prazno platno za svoje dizajnerske poduhvate, pozovite nas i posetite Dunavsku trilogiju. Očaraće vas eksterijerom i dati vam dodatnu inspiraciju da enterijer učinite nezaboravnim.