Top 5 saveta za mešanje boja, struktura i šara u 2021.

Mešanje ne mora da znači šarenilo. Različite vrste drveta, način slaganja pločica, kamen sa srodnim šarama – sve to je odlika stila.

Glavni razlog za mešanje i kombinovanje u enterijeru jeste stvaranje drugačije atmosfere i energije. Kako ćete to doživeti i prihvatiti zavisi samo od vas. Ipak, kao i u svim ostalim poljima dizajna, i u dizajnu enterijera svake godine postoje trendovi. Šta stručnjaci predlažu u 2021?

 

  1. „Maksimalistički“ pristup dekoraciji

Ako volite eklektični stil, ovo je vaš trenutak. Važno je da postignete slojevitost: krupna šara na zidu odlično će se složiti sa diskretnom šarom na nameštaju; šarene zidne slike kombinujte sa sitnim šarenim detaljima na policama i stočićima. Ne zaboravite da u svaki prostor uvedete jedan ili dva komada nameštaja neutralnog tona jer će oni sve povezati i „uzemljiti“.

  1. Karo i linije

Iako je dugo ovo bilo praktično nepoželjno, u 2021. dizajneri se sve češće okreću ovoj kombinaciji – najčešće u spavaćim sobama. Ova mešavina odaje utisak doma, udobnosti i opuštanja.

  1. Nameštaj kao skulptura

Komad nameštaja bilo strogih bilo fluidnih linija može da bude centralni detalj u vašem prostoru ako ga dobro ukombinujete sa ostalim detaljima. Obratite pažnju i na osvetljenje: kao i u muzeju, zraci svetla bi trebalo da su donekle fokusirani na vaš centralni komad.

  1. Daleke destinacije

Jarke boje Meksika, kameni stočić, palmino lišće… U svoj prostor slobodno unesite detalje iz drugih krajeva sveta. Osim kolorita, uneće i drugačije strukture i šare, što će dodatno oživeti svaku prostoriju.

  1. Kao kod bake

Rustični elementi se godinama odlično kombinuju sa savremenim i modernim, čak i sa industrijskim. Osim drveta, dizajneri su u 2021. u prostor uveli i duh seoske kolibe. Sitni cvetni dezeni, mesingani detalji, kićanke, pastelne boje. Bilo da ovo primenite unutra ili napolju, uživaćete u mekoći koju daju ovakva rešenja.

Dobra stvar je da u Dunavskoj trilogiji imate dovoljno prostora da ostvarite sve svoje dizajnerske zamisli, a naši stručnjaci će vas rado posavetovati i pomoći u izboru. Zato zakažite svoju turu, a mi vas čekamo u Dunavskoj trilogiji!