Vozila budućnosti već danas – električni automobili

Činjenica je: električna vozila sada su zaista realna alternativa do sada neprikosnovenim „običnim“ automobilima. Ali šta su njihove najveće prednosti?

1. Čuvaju životnu sredinu

Ne samo da će vazduh biti čistiji, već će se i zemlja oporaviti. Stalne nove bušotine nafte i gasa ostavljaju nepopravljivu štetu – zagađuju i vazduh i zemlju i vodu.

2. Za svakodnevnu vožnju, mali rezervoar nije toliko bitan

Razdaljine od kuće do posla, škole vaše dece, njihovih i vaših treninga ili omiljenog restorana nisu velike. Tako da punjenje nije poseban problem.

3. Štedite energiju

Ogromna količina energije proizvedene unutrašnjim sagorevanjem motora (čak do 80%) zapravo se izgubi. A to nikako nije ekonomično. Kod električnih automobila je taj gubitak manji od 25%. Prevedeno u brojke, 11kWh je dovoljno da električni automobil pređe 60km; u gorivu, to bi značilo da sa nešto više od 1l goriva pređete istu razdaljinu. Nemoguće, zar ne?

4. Jeftinije je

Gorivo nije jeftino i njegova cena stalno raste. Najčešće to jeste zbog inflacije, ali je i dalje činjenica da vas više košta. A baterija se puni – i to je to.

5. Pomažete sprečavanju globalnog zagrevanja

Globalno zagrevanje postoji i ogroman je (opet globalni) problem. Sa električnim automobilom svakog dana manje zagađujete atmosferu. Svakog dana.

Ipak, postoji i druga strana medalje. Tačno je da električni automobili imaju manje snage –zato ćete uživati u bezbednijoj vožnji jer nema jurenja. I da, nisu previše pogodni za duža putovanja jer treba puniti bateriju, a ne uživaju svi u čestim pauzama.

Ipak, i dalje je ključni argument dugo vreme punjenja. Jer ko ima „punjač“ kod kuće?

Imate vi – u Dunavskoj trilogiji. Naše garaže imaju dovoljan broj punjača za naše stanare, pa ne morate da brinete o satima provedenim na pumpi. Bilo da je vašoj bateriji potrebno 4 ili 12 sati da se napuni, vi ćete za to vreme uživati u svom domu.

Davno je prošlo vreme kada se dom birao po samo jednoj želji. Danas možete da birate sve: i lokaciju, i dodatne pogodnosti, i predivan prostor, i okruženje, i bezbednost. Jer je tu Dunavska trilogija. Očekujemo vaš poziv!