Vaše mesto
okupano suncem

Od najstarijih vremena ljudi žele da žive na uzvišenju blizu vode. Ukratko – u Zemunu. Jer ovde je život poseban.

Zemun je grad za sebe. Pored nemerljivog nasleđa, on ima i jedinstven duh. Smešten uz Dunav, sa izuzetnom geografskom pozicijom, ima drugačiju atmosferu. Kao da vreme teče sporije.

003

Da razgledate.
Upijate. Da živite.

U Zemunu.

Kada ste svakodnevno pored reke, postajete jedno s prirodom i godišnja doba se smenjuju pred vašim očima. A vi lagano naučite da istinski uživate u šetnji.

Jer u Zemunu je sve blizu i Zemun je svemu blizu, a ipak je izdvojen i uzdignut. I svakoga dana možete da otkrijete nov, skriveni dragulj.

004

Jedna od njegovih najviših (i najlepših) tačaka je Pregrevica, nazvana po svojoj osunčanosti tokom čitave godine. Sa drvoredom lipa duž čitave ulice, uvek je mirna, a jedino što čujete su zvukovi prirode. Jer saobraćajne buke i gužve nema.

Ako sanjate o opuštenom životu u predgrađu, pronaći ćete ga ovde. Nadomak Ulice cara Dušana, na samo 10 minuta od centra grada. U blizini su i osnovne i srednje škole, nekoliko visokih škola, dom zdravlja, sportski tereni, kuglana… Do Gardoške kule dolazite peške. Tako dobijate najbolje od svih svetova.

Raskošna a ušuškana i stopljena s prirodom, Pregrevica će vas očarati na prvi pogled.